Over mij

Coach en trainer

Mijn naam is Petra Meiburg en ik werk ruim 25 jaar als coach en trainer. Het allerliefste wat ik doe is werken met mensen. Vooral van coachen, begeleiden en training geven gaat mijn hart sneller kloppen.

Graag werk ik met mensen die bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling. Mensen die, hoe moeilijk de situatie ook is waarin zij verkeren, de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven.

In de afgelopen 25 jaar heb ik in mijn werk als reïntegratiedeskundige, jobcoach, loopbaanadviseur, trainer intuïtieve ontwikkeling en natuurcoach veel bijzondere mensen met hun unieke levensverhaal ontmoet. Ik ben onder de indruk van de veerkracht die mensen hebben om vanuit hun probleem weer kansen te creëren. Graag lever ik hier een bijdrage aan. Om samen met jou te kijken naar wat er wel mogelijk is in jouw leven.

Ik vind het mooi om samen met jou helderheid te creëren en stap voor stap toe te werken naar de doelen die belangrijk zijn voor jou. Vanuit gemak en moeiteloosheid.

Meer over mijn opleidingen en werkervaring lees je op Linkedin.

Contact met de natuur

Naast mijn geweldige werkplek in een monumentaal pand midden in Hillegom neem ik als wandelcoach ook graag mensen mee de natuur in. Eén van mijn favoriete gebieden is de Amsterdamse Waterleidingduinen. Door in de natuur te zijn met al je zintuigen open en door stil te zijn kun je echt contact maken met jezelf. In de natuur kun je je innerlijke stem horen spreken. Diep van binnen weet jij precies wat goed voor jou is.

Ik gun jou dat je het leven leeft waarnaar je verlangt en dat je doet wat je het liefste doet zodat je je energiek voelt en er balans is in je leven.

Op mijn pad van persoonlijke ontwikkeling heb ik diverse stappen gezet om steeds meer mijzelf te zijn, om ‘heel te zijn’. De weg van het hart. Het inzicht dat ik helemaal goed ben zoals ik ben heeft mij veel levensenergie gegeven.

Ik voel alle ruimte om mijn authentieke zelf te zijn. Om anders dan anderen te zijn. Wat mij ontzettend heeft geholpen zijn de ontmoetingen met gelijkgestemden. Samen delen. Herkenning vinden bij elkaar.

En om op plekken te zijn waar ik helemaal mezelf kan zijn. Ik noem dat altijd heilige plekken.

In de natuur zijn heeft me gebracht dat het leven in wezen eenvoudig en simpel is. In de natuur maak ik contact met mijn lijf en wordt alles vanzelf helder. De natuur heeft mij mijn eigen helderheid gespiegeld. En heeft mij ruimte gegeven om in contact te komen met de dingen die ik het allerliefste doe.

Waar ik energie van krijg in mijn vrije tijd is: lezen, in de natuur zijn, wandelen, hardlopen, QiGong, SoulCollage-kaarten maken, werken in mijn Art-Journal, naar een museum gaan, leuke afspraken met vrienden.

Anderen noemen mij enthousiast, stevig, betrokken, open en helder

Steeds meer leef ik mijn verlangens. Heel graag ontmoet ik jou op mijn pad. Ik verheug me om een stukje samen op te lopen.