Dat leerde ik tijdens een workshop van ‘De Buitendokters’ afgelopen week. Dat wist ik natuurlijk al maar toch mooi als er onderzoek naar gedaan wordt en dat dit het resultaat is van het onderzoek.

Tijdens wandelcoaching gaat je aandacht van de gedachten in je hoofd naar meer voelen in je lijf.

Je voelt de wind langs je haren, de temperatuur, de regen, de zon. Je hoort de vogeltjes fluiten, het geritsel van de blaadjes misschien wel een specht die klopt op de boom.

Je ruikt de geur van regen in het bos. Je ziet oude bomen, jonge bomen, de eerste knoppen in de struiken, de narcissen.

Alleen al door alles wat je ziet, voelt, hoort en ruikt is je aandacht al minder bij alle gedachten en het gepieker in je hoofd. Je loopt.

En in dit geval loop je samen met mij. Om de dingen op een rijtje te zetten of om de chaos in je hoofd te ordenen. Want dat is wat er gebeurt als we samen op pad gaan.

Je krijgt inzicht over de vraag die je hebt. Je hebt weer helder welk eerste kleine stapje je kunt zetten om dichter bij je verlangen te komen. Je hebt overzicht en weet waar te beginnen.

De afgelopen week kreeg ik terug van mijn cliënten dat ze opgelucht waren dat het soms zo simpel is. Of dat ze zich weer rustiger voelden. Weer beweging voelden in iets wat leek vast te zitten.

En dat allemaal met hulp van de natuur. Hoe mooi!

Dus als er chaos is in je hoofd neem een kleine wandelpauze tussen het werk door. Of zomaar op een ander moment.

Dat helpt.

En als je wat dieper op jouw vraag of probleem wilt ingaan vraag mij om mee te wandelen. Dat doe ik met alle plezier.